Ζαχαρωμένο μέλι : Πώς θα το επαναφέρουμε στη “ζωή”

Νωρίτερα εξηγήσαμε τι ισχύει με το ζαχαρωμένο μέλι, το πιο συχνό ίσως ερώτημα που απασχολεί τους καταναλωτές. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε ότι σε καμία περίπτωση το ζαχαρωμένο μέλι δεν αποτελεί αναγκαστικά και καλύτερης ποιότητας μέλι, ήρθε η ώρα να δούμε πώς μπορούμε να το επαναφέρουμε στην αρχική του μορφή και να το απολαύσουμε χωρίς προβλήματα.

Συγκεκριμένα, μπορεί το μέλι που έχουμε στο βαζάκι μας να έχει χάσει την παχύρευστη και χρυσαφένια μορφή του,  αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είναι αναστρέψιμο.

Αναλυτικότερα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε το βάζο σε ένα μπολ με καυτό νερό ή σε μπεν μαρί. Μόλις περάσουν 5 με 10 λεπτά το μέλι θα έχει επανέλθει στη γλυκιά , απαλή και ρευστή του μορφή.

Αν πάλι είστε άνθρωπος που αναζητάτε ακόμα πιο εύκολες λύσεις μπορείτε να τοποθετήσετε το βαζάκι με το μέλι σε έναν φούρνο μικροκυμάτων, στο πρόγραμμα που ζεσταίνει ανά 30”.

Ωραία λοιπόν, το μέλι μάς πήρε τη προγούμενη μορφή του. Τώρα τι κάνουμε; Η λύση είναι απλή. Για να μη μας κρυσταλλώσει ξανά αρκεί να το αποθηκεύσουμε σε ένα στεγνό και δροσερό σημείο. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφεύγεις το να το τοποθετήσεις στο ψυγείο και την γρασία.