Βασιλικός πολτός: Η υπέρτατη τροφή

Ο βασιλικός πολτός είναι μία παχύρρευστη βιολογική ουσία η οποία παράγεται από τις νεαρές εργάτριες μέλισσες με σκοπό να αποτελέσει την αποκλειστική τροφή για την βασίλισσα. Δε θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι πρόκειται για την πιο υγιεινή τροφή που μπορεί να καταναλώσει ο άνθρωπος, με τις ευεργετικές της ιδιότητες να είναι πολλές και αποδεδειγμένες.

Στους ανθρώπους συστήθηκε τη δεκαετία του ’50, και συγκεκριμένα το 1954, όταν ο Πάπας Πίος ο 12ος, ο οποίος βρισκόταν σε προχωρημένη ηλικία, κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, καταναλώνοντας βασιλικό πολτό. Από τότε η φήμη του ταξίδεψε πολύ γρήγορα με τους ανθρώπους να προσπαθούν να ανακαλύψουν τα οφέλη που προσφέρει η κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής.

Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο βασιλικός πολτός δρα με έναν τρόπο πραγματικά καταπληκτικό, αφού βοηθά τους ανθρώπους στοχευμένα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεν έχει απλώς την ικανότητα να επιδρά θετικά σε συγκεκριμένα θέματα. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει την ιδιότητα να βοηθά τον οργανισμό να επιστρέψει σε μία κατάσταση ισορροπίας και να αντιμετωπίσει ο ίδιος τις τυχόν δυσκολίες που τον ταλαιπωρούν. Έτσι, επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει την φυσική αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες. Με την ανανέωση των κυττάρων αναζωογονεί καταβεβλημένους, ταλαιπωρημένους και ηλικιωμένους οργανισμούς. Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, την γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση. Επίσης, βοηθά στην πρόληψη ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
“Bοηθά στηνπρόληψη ασθενειών.”

Ο βασιλικός πολτός χρωστάει τις θεραπευτικές του ιδιότητες στις βιταμίνες τις οποίες διαθέτει σε αφθονία, και ιδιαίτερα αυτές του συμπλέγματος Β, που διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο τόσο στην καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος, όσο και ολόκληρου του οργανισμού. Συγκεκριμένα, σε κάθε γραμμάριο περιέχονται: θειαμίνη (Β1) 3,9mg, ριβοφλαβίνη (Β2) 26,5mg, νιασίνη (Β3) 84mg, παντοθενικό οξύ 186mg, πυριδοξίνη (Β6) 2,4mg, ινοσιτόλη 100mg, βιοτίνη 1,7mg, φυλλικό οξύ 0,2mg. Επίσης σε διάφορες αναλογίες οι Β12, Α, D, E, K και C. Η γεύση του είναι υπόξινη, ελαφρά καυστική και το χρώμα του υποκίτρινο. Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έχουν γίνει, ο μέσος όρος των κυριότερων συστατικών του είναι: υγρασία 67%, πρωτεΐνες 15,5%, σάκχαρα 12,5%, λιπαρές ουσίες 4% και τέφρα 1%.

Τις θαυμαστές του επιδόσεις μπορεί να τις διαπιστώσει κάποιος και στις βασίλισσες μέλισσες, οι οποίες στο μόνο που διαφέρουν από τις εργάτριες είναι η διατροφή. Κι όμως, αυτή η διαφορά τις βοηθά να αποκτήσουν 40% μεγαλύτερο μέγεθος, να ζήσουν περίπου 40 φορές περισσότερο και να γεννούν καθημερινά 2.500 αυγά τα οποία σαν όγκος είναι 2,5 φορές το μέγεθός τους.

Δοσολογία: Ενήλικοι: Ένα κουταλάκι το πρωί νηστικός κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί. Παιδιά: Μισό κουταλάκι. Αθλητές και ασθενείς έως και δύο. Απαραίτητος χρόνος χρήσης ορίζονται 3 μήνες ετησίως. Η ισχύς του εξαρτάται από τη φρεσκάδα του. Συντηρείται σε 5οC (οικιακό ψυγείο) έως 6 μήνες, ενώ αλλοιώνεται από τον αέρα, το φως και τα μεταλλικά σκεύη.

Ελληνική παραγωγή-συγκομιδή

Στην Ελλάδα οι παραγωγοί βασιλικού πολτού είναι ελάχιστοι και το μεγαλύτερο μέρος του βασιλικού πολτού που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά είναι εισαγόμενος. Επιλέγοντας τον δικό μας βασιλικό πολτό μπορείτε να είστε σίγουροι ότι καταναλώνετε ένα 100% ελληνικό και 100% άριστο ποιοτικά προϊόν που θα αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία σας.