Γιατί να διαλέξετε το δικό μας μέλι;

Το αγνο μέλι είναι μια τροφή εξαιρετικά γευστική και με σπουδαίες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.  Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλα τα μέλια είναι το ίδιο αποτελεσματικά και ποιοτικά.

Το ελληνικό μέλι φυσικά πλεονεκτεί απέναντι στα αμφιβόλου σύνθεσης εισαγόμενα, ας δούμε όμως μαζί για ποιον λόγο όταν επιλέγετε το δικό μας μέλι είστε σίγουροι ότι απολαμβάνετε όχι μόνο ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και μια ασπίδα για την υγεία σας.

Αρχικά, πρόκειται για ένα μέλι 100% φυσικό και ανόθευτο. Σε αντίθεση με μέλια τα οποία, προκειμένου να έχουν τη ρευστή μορφή που έχετε συνηθίσει, υποβάλλονται συνεχώς σε θερμική επεξεργασία, το δικό μας μέλι είναι ωμό, άθερμο, γεμάτο όλες τις βιταμίνες και τα πολύτιμα
στοιχεία του. Έτσι, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι σε κάθε κουταλιά θα απολαμβάνετε φυσικό μέλι, και όχι απλώς ένα τρόφιμο που μπορεί να θυμίζει στη γεύση κάτι σαν μέλι, και σε καμία περίπτωση δε
μπορεί να σας ωφελήσει (ενώ σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί μέχρι και επιβλαβές για την υγεία σας).

Το μέλι μας είναι πλούσιο σε πρόπολη και γύρη. Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Ας δούμε πρώτα τι είναι η πρόπολη. Πρόκειται για μία κολλώδης ουσία, την οποία παράγουν οι μέλισσες και είναι
αποτέλεσμα της συλλογής ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών εμπλουτισμένη με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες.

Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης και είναι πλούσια σε θεραπευτικές ιδιότητες. Εκτός των άλλων, διαθέτει:

Αντιφλεγμονώδη δράση

Έχει την ιδιότητα να προκαλεί διέγερση στην κινητικότητα των μακροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού και να καταστέλλει κάποια ένζυμα, τα οποία επιτρέπουν σε μια φλεγμονή να αναπτυχθεί.

Αντι-ιικές ιδιότητες
Η πρόπολη είναι γνωστό ότι διαθέτει ένα ευρύ αντί-ιικο φάσμα, ενώ η δραστικότητα της εναντίον
των ιών ενισχύεται σημαντικά σε συνδυασμό με την γύρη και τον βασιλικό πολτό. Έχει πιστοποιημένη δράση κατά των ιών, συμπεριλαμβανομένου της γρίπης, του Η1Ν1 και Η1Ν3.

Αντιμυκητιακές ιδιότητες
Η αντιμυκητιακή δράση της πρόπολης έχει επιβεβαιωθεί και πρακτικά εναντίον της Candida albicans, Trichomonas vaginalis, κολοβακτηρίων και άλλων βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων.
Επίσης είναι αποδεδειγμένο ότι η μακροχρόνια χρήση πρόπολης δεν οδηγεί στην δημιουργία ανθεκτικών στελεχών παθογόνων μικροοργανισμών, ενώ παράλληλα καταστρέφει το ίδιο εύκολα παθογόνους μικροοργανισμούς που έχουν γίνει ανθεκτικοί στα αντιβιοτικά.

Αντιοξειδωτική δράση
Η πρόπολη μπορεί να σαρώσει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Παράλληλα, προστατεύει την βιταμίνη C από την οξείδωση.

Ανοσοποιητική δράση
Έχει αποδειχτεί ότι η πρόπολη διεγείρει και ενισχύει το γενικό και ειδικό ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα αυξάνει την ιντερφερόνη, προκαλώντας κυτταρική και χημική ανοσία.

Αντιισταμινική δράση

Όπως είπαμε, το μέλι μας είναι πλούσιο και γυρη. Όταν λοιπόν η πρόπολη συνδυαστεί με τη γύρη προσφέρει πλούσια αντιισταμινική δράση και βοηθάει στην υποχώρηση των συμπτωμάτων των αλλεργιών και στην σταδιακή ανοσοποίηση του οργανισμού.

Τώρα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι επιλέγοντας το 100% ελληνικό μέλι μας, εκτός από ένα γευστικό τρόφιμο καταναλώνετε και ένα ισχυρό φυσικό φάρμακο, απολύτως απαραίτητο για τον οργανισμό σας.